воскресенье, 16 августа 2009 г.

Государственный спам

Я горжусь своей страной, ее народом. Особенно я горжусь нашими чиновниками.

Наши белорусскин чиновники усиленно работают над самообразованием, постоянно повышают уровень компьютерной грамотности. Они работают над собой и удивляют нас! Например, вчера они научились рассылать спам.

В моей спамовой папке находится с десяток писем с предложением посетить белорусскую национальную выставку-ярмарку и накупляць беларускага.

Письмо украшено национальным орнаментом, а в тексте значится:

Выставка проводится совместно с концернами: Беллегпром, Беллесбумпром, Белгоспищепром, Белнефтехим, Белхудожпромыслы и Минским горисполкомом, при поддержке Министерства промышленности Республики Беларусь и Министерством торговли Республики Беларусь.Полный текст письма можно посмотреть здесь.

Вот почему в других старнах чиновники со спамом борются, в тюрму спамеров сажают? Да это они от зависти, что сами не умеют спам рассылать. А наши чиновники из Беллегпрома, Беллесбумпрома, Белгоспищепрома, Белнефтехима, Белхудожпромыслов и Минского горисполкома, при поддержке Министерства промышленности Республики Беларусь и Министерства торговли Республики Беларусь спам рассылать умеют! Молодцы! Вот какое у нас передовое, информационно-технологичное государство!

13 комментариев:

  1. Чиновники продвинутые ничего не скажешь... Действуют на всех фронтах. Могет это просто депутаты? )

    ОтветитьУдалить
  2. А вы на них провайдеру пожалуйтесь, пусть занесет в злостные спаммеры! :)

    ОтветитьУдалить
  3. В Беларуси на власть жаловаться не принято, моветон :-)

    ОтветитьУдалить
  4. Молодцы используют современные технологии по максимуму =)

    ОтветитьУдалить
  5. Вось Вы ўжо ня ведаеце, да чаго прычапіцца. Якраз менавіта ў гэтым запрашэньні няма абсалютна нічога дрэннага. І арнамэнт прыгожы (дзякуй Богу, зялёнага колеру ў ім няма). Шкада толькі, што на беларускую мову запрашэньне не пераклалі.

    ОтветитьУдалить
  6. Тут сапраўды няма нічога дрэннага. Але зашмат бязглуздага.
    Напрыклад, навошта (ілі, як гаварат некаторыя, зачэм?) мяне запрашаць на выставу, калі ўсе добра ведаюць што я знаходжуся па-за межамі дзяржавы і фізычна не змагу паўдзельнічаць ды накупляць беларускага?
    Гэты спам меў на ўвазе мэту паспакушаць мяне ды ізноўку падарваць і без таго пахіснутае (гэта ж трэба, да шпіталя давялі!) псіхічнае здароўе.

    ОтветитьУдалить
  7. Вот Вы почэму-то думаеце толькі аб сабе. А ішчо Вы почэму-то уверэны, што Вашу пошту ніхто, кроме Вас, не чытает. А аб работніках саатветствуюшчых органаў, якія па доўгу сваёй нялёгкай службы вымушаныя чытаць усе Вашыя ісхадяшчыя ды прыхадзяшчыя лісты, Вы пачэму-то і не падумалі... А яны ж дзень і ноч сядзяць, затаіўшыся, у Вашай паштовай скрыні, і ловяць там гасударственных прэступнікаў-адмарозкаў... І адкуль жа яны, па-вашаму, змогуць даведаюцца аб прэдстаяшчэй Выставе, як не зь лістоў, якія мы дасылаем у Ваш паштовы яшчык???
    ***
    А для таго, каб хутчэй паправіцца, раю Вам не менш, чым 3 разы на дзень, слухаць запісы маіх селектарных нарадаў з прэдседацелямі калхозаў. Эта очэнь укрэпляет нервную сістэму любой сьцепені расшатаннасьці.

    З найлепшымі пажаданьнямі назаўсёды ваш Аляксандар Рыгоравіч :)

    ОтветитьУдалить
  8. Аказваецца, што такія дзеяньні і сапраўды зьяўляюцца парушэньнем Закону. Вось тут аб гэтым напісана:

    http://nn.by/index.php?c=ar&i=28671

    "Згодна з артыкулам 12 закона Беларусі «Аб рэкламе», «распаўсюд рэкламы пасродкам тэлефоннай, тэлекснай, факсімільнай, сотавай рухомай электрасувязі, электроннай пошты дапускаецца толькі пра наяўнасці згоды абанента альбо адрасата на атрыманне рэкламы».

    Але ж мы тут ужо шмат да чаго прызвычаіліся. І нават парушэньне Закону нам падаецца нормай... :(

    ОтветитьУдалить
  9. Наверное правильнее сказать, что рассылают спам не чиновники, а лица заинтересованные в рекламе этой выставки. Например директора Бел*прома заказали себе рекламу у какого-нибудь агенства, которое не брезгует рекламой через спам. Или другой, более экзотический вариант: чиновник из министерства *прома получает как и я спам-письма, в которых предлагают рассылку спама (чувствуете рекурсию?) и обращается за помощью. Ведь как известно, в любви и выполнении плана пятилетки все стредства хороши.

    ОтветитьУдалить
  10. Як добра! Перайшлі на родную мову! А сапраўды як яшчэ прызваць пакупнікоў "Купляйць беларускае!"
    Другіх шляхоў няма, як спам :)

    ОтветитьУдалить
  11. ПРИГЛАШАЮ на свой новый блог: http://zhanscene.blogspot.com/
    С Уважением ЖАН!!!

    ОтветитьУдалить
  12. Очень в тему (не)государственного спама.

    ОтветитьУдалить